HTML

szakképzés.blog.hu

Minden, ami szakképzéssel, szakképesítésekkel, okj-val kapcsolatos. Ha ide tévedsz ne feledd a következő szavakat: egy ideig még erősen under construction...

Friss topikok

OKJ-szám megfejtve - 1. rész

2007.01.04. 21:04 Pimpa

Az új Képzési Jegyzékben újfajta okj-számokkal találkozunk. Már ez a hétjegyű azonosító is elárul ezt-azt a kiszemelt szakképesítésről, de persze igazán részletes információkat továbbra is az szvk (szakmai és vizsgakövetelmény) rendeletekből szerezhetünk. De lássuk, miről árulkodik az okj-szám!
- Első két számjegy: ez a képesítés szintjét jelöli, minél nagyobb, annál magasabb szintű az adott képzés. Az is kiderül belőle, hogy milyen iskolai végzettségre van szükség a tanfolyam elkezdéséhez.
- Harmadik, negyedik, ötödik számjegy: ez a képesítés témáját (hivatalosan tanulmányi területét) jelöli. Azaz, ha két szakképesítésnek egyaránt 622 szerepel az azonosítójában akkor mindkettő kertészettel kapcsolatos.
- Utolsó két számjegy: na ennek semmi titkos jelentése nincs, mindössze egy sorszám.

In the next episode nagyobb fába vágjuk a fejszénket, megnézzük, hogyan épül fel a rész-képesítések, elágazások, ráépülések okj-száma. May the force be with us...

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás okj

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása