HTML

szakképzés.blog.hu

Minden, ami szakképzéssel, szakképesítésekkel, okj-val kapcsolatos. Ha ide tévedsz ne feledd a következő szavakat: egy ideig még erősen under construction...

Friss topikok

Megszületett...

2007.01.04. 19:05 Pimpa

Az 1993 óta létező Országos Képzési Jegyzék 2006-ban megtette az első lépést az elhalálozás felé. A bennfenteseket ez nem érte váratlanul, az OKJ (másszóval a Jegyzék) régóta betegeskedik és annak ellenére, hogy szinte minden évben átesett egy nagyobb műtéten érezhető volt, hogy nem húzza sokáig.

Sok szakértő fáradozott és fáradozik jelenleg is azon, hogy a Jegyzék halála (és újjászületése) gyors és fájdalommentes legyen, de az elsődleges szempont az, hogy az utód elődjénél jobb, modernebb, életképesebb legyen. (Ezt a nem könnyű feladatot még külföldi, európai uniós orvoscsoportok is támogatták!)

2007-ben már nincs menekvés, életre kel az új Országos Képzési Jegyzék, ami az evolúció egy magasabb szintjét képviseli, elődjénél nagyobb eséllyel tud megfelelni a mai munkaerőpiac kihívásainak. Csak néhány új jellemző a teljesség igénye nélkül:
- rész-szakképesítések, elágazások, ráépülések megjelenése
- moduláris (átjárható) tananyag
- az eddiginél kevesebb alap-képesítés.

Az új faj megismerése folyamatban van, a tudósok gőzerővel dolgoznak. A szakkepzes.blog.hu elsőként fogja eredményeiket közzétenni.

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás okj

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása