HTML

szakképzés.blog.hu

Minden, ami szakképzéssel, szakképesítésekkel, okj-val kapcsolatos. Ha ide tévedsz ne feledd a következő szavakat: egy ideig még erősen under construction...

Friss topikok

Miért nincs?

2007.01.04. 20:17 Pimpa

Aki az egyetemek, főiskolák felé kacsintgat, annak ott van a felvi.hu. Pár másodperc alatt az ember simán meglelei, amit keres (gyorsabban, mint ha a felsőoktatási felvételi tájékoztatót lapozgatná). És nem utolsó sorban abban is biztos lehet, hogy amit a képernyőn lát, az hivatalos, biztos, kőbe vésett és elnyűhetetlen.

Aki még csak az általános iskolai padot koptatja annak ott van a remek kifir (na vajon mit jelent ez a rövidítés...), ennek már nincs annyira profi webes megjelenése, de minden év elején megjelenik nyomtatott formában. A célcsoport fiatal korából fakadóan ezen eszköz mellé mindenképp csatolni kell egy szülőt és egy hozzáértő és elhivatott tanárt.

De mi van azokkal, akik már korosabbak (neadjisten felnőttek) és valamilyen szakképző tanfolyamot keresnek? Nekik bizony sem hivatalos kiadvány, sem profi webes adatbázis nem készül, csak a következőkben bízhatnak:
1. Mindenki barátja a google - írd be milyen képzést keresel, esetleg azt is, hogy hol, aztán böngészd a találatokat.
2. Felnőttképzési nyilvántartás (ami elérhető itt) - ez a cseles kis adatbázis azonban csak azt tartalmazza, hogy melyik intézménynek mire van jogosultsága, arról nem szól, hogy valóban indul-e a kiszemelt tanfolyam.
3. Vakszerencse - újságban, metró-hirdetésen, ismerős szájából akármikor tudomást szerezhetünk most induló tanfolyamokról.

Szóval nem túl jó eséllyel indul az, aki meg szeretné tudni, hogy álmai tanfolyama hol és milyen feltételekkel indul. Talán kellene egy emberbarát adatbázis?

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás adatbázis szakképzés okj képesítés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása